Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок

 

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Дата 25 листопада  вибрана не випадково. Саме цього дня, восени 1960-го року під час політичних протестів у Домініканській Республіці були жорстоко вбиті три сестри Мірабал, що були активними учасниками супротиву. Показова  кривава страта сестер збереглася в народній пам’яті надовго та мала світовий резонанс. У 1981 році активістки жіночих рухів вирішили вибрати дату їх загибелі, як день протесту проти насильства щодо жінок. А з 1999 року цей день став міжнародною датою.

Насильство щодо жінок і дівчаток є одним з найбільш поширених порушень прав людини в сучасному світі, з яким надзвичайно важко боротися і яке має катастрофічні наслідки. Воно проявляється в фізичних, сексуальних та психологічних формах.

Насильство щодо жінок є перешкодою на шляху досягнення прогресу в області рівності, розвитку і миру, а також забезпечення прав жінок і дівчаток. Головний принцип – щоб ніхто не був забутий – не зможе бути досягнутий без викорінення насильства над жінками. І це є абсолютно очевидними фактами, але завуальовано та стало вже звичними для нашого життя явищами. Та ніяке насильство не проходить безслідно. Щоб викоренити це остаточно, потрібні всеохоплюючі заходи, що мають суспільний характер і закріплені законодавчо.

Можливо для когось першим кроком такої боротьби буде участь у акції «16 днів проти насильства». Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім’я це саме те місце, яке має бути  затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому житті. Приєднуйтесь до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»!

Матеріал взято з https://dszn.smr.gov.ua/mizhnarodnij-den-borotbi-za-likvidatsiyu-nasilstva-shhodo-zhinok/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Історія Брехні: Як і чому ми обманюємось? Чого слід навчити дітей